Statistika

Sestdien, 25. februārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 33 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 24 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 10 Moldovas un trīs Serbijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl 10 Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – četriem Krievijas, diviem Baltkrievijas, diviem Kirgizstānas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv