Statistika

Svētdien, 25. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 11 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 4171 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 201 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Grebņevas, Vientuļu, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Armēnijas, vienam Ukrainas un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, trīs Moldovas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas un viens Kreivijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs Armēnijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām – sešiem Kazahstānas, pieciem Baltkrievijas, četriem Lietuvas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv