Statistika

Trešdien, 26. aprīlī no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 17 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 1926 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 155 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 34 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas, vienam Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pieciem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Ukrainas, viens Indijas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un divi no Latvijas izceļojoši nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija notariāli apliecinātas  otra vecāka  pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Indijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – diviem Baltkrievijas, diviem Serbijas, vienam Latvijas un vienam Kipras pilsonim.

 

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv