Statistika

Otrdien, 26. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13863 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Turcijas, viens Izraēlas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Filipīnu un vienam Kamerūnas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām –  pieciem Baltkrievijas, pieciem Krievijas, trīs Serbijas, diviem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kirgizstānas, vienam Rumānijas, vienam Norvēģijas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv