Statistika

Piektdien, 27. oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 54 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 12568 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 389 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekam nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī trīs Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekam

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti viens Uzbekistānas, viens Lielbritānijas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Moldovas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv