Statistika

Otrdien, 28. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas  cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13728 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 16 ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, septiņiem Ukrainas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl sešiem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Igaunijas, vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām –  četriem Uzbekistānas, vienam Baltkrievijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv