Statistika

Pirmdien, 3. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 36 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4413 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav, savukārt kopumā humānu apsvērumu dēļ šogad valsts robežas šķērsošana nav liegta 201 cilvēkam.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Grebņevas, Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas, vienam Gruzijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Uzbekistānas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas un trīs Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas un vienam Lietuvas un pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – 11 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Moldovas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv