Statistika

Svētdien, 30. jūlijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 28 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5177 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 258 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl pieciem Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Azerbaidžānas, viens Tadžikistānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Azerbaidžānas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Lietuvas un vienam Izraēlas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – sešiem Baltkrievijas, četriem Krievijas, trīs Latvijas, diviem Uzbekistānas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Rumānijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv