Statistika

Piektdien, 30. jūnijā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 26 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4321 cilvēks.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav, savukārt kopumā humānu apsvērumu dēļ šogad valsts robežas šķērsošana nav liegta 201 cilvēkam.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 56 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 34  robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Pāternieku, Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem ir liegums ieceļot un uzturēties Šengenas teritorijā, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī četriem Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl tīs Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Baltkrievijas, viens Uzbekistānas un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Visas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Baltkrievijas un vienam Filipīnu pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – 11 Baltkrievijas, četriem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Polijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv