Statistika

Ceturtdien, 31. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 15 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 6835 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 315 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Frankfurtes un viens no Īstmidlendas Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Baltkrievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Beļģijas, vienam Kazahstānas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv