Statistika

Piektdien, 4. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 52 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5337 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 263 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens Latvijas pilsonis ar viltotiem dokumentiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Vientuļu, Pededzes, Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Moldovas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Ukrainas un pieciem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

•    Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, trīs Ukrainas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēts vienam Gvinejas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – četriem Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Latvijas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, diviem Ukrainas, vienam Francijas, vienam Izraēlas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv