Statistika

Trešdien, 4. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 27 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīgu ceļošanas dokumentu (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ). Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām – trīs Baltkrievijas, trīs Latvijas, trīs Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Beļģijas, vienam Itālijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv