Statistika

Sestdien, 4. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 48 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13098 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 406 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā , veicot pasažieru profilēšanu, konstatēts viens Kongo Demokrātiskās Republikas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Francijas identitātes karti, savukārt Ventspils nodaļā, veicot ar prāmi ieceļojošo pasažieru profilēšanu, konstatēts viens Lietuvas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl četriem Baltkrievijas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis,  kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un viens uz Marakešu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments reģistrēts kā zagts vai zudis). Personām liegta izceļošana no valsts.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – četriem Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Austrijas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv