Statistika

Sestdien, 5. augustā Valsts robežsardzes amatpersonām nav nācies novērst cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5337 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 13 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 276 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 69 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 44 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 23 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl sešiem Ukrainas un trīs Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

•    Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Erevānu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēts septiņām personām – trīs Igaunijas, trīs Indijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Izraēlas, vienam Moldovas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv