Statistika

Otrdien, 5. decembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas četru cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13775 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā drošības apsvērumu dēļ ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas un viens Turcijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Somijas, diviem Uzbekistānas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – pieciem Uzbekistānas, četriem Kazahstānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Tadžikistānas, vienam Ukrainas un vienam Ungārijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv