Statistika

Svētdien, 5. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 21 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13119 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 406 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas un vienam Amerikas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Lietuvas un vienam Horvātijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – pieciem Latvijas, četriem Baltkrievijas, četriem Uzbekistānas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas un vienam Rumānijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv