Statistika

Otrdien, 5. septembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 63 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 7065 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 317 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un Lidostas “Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl sešiem Ukrainas, diviem Krievijas, vienam Serbijas un vienam Bosnijas un Hercegovinas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – pieciem Baltkrievijas, diviem Azerbaidžānas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Nigērijas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv