Statistika

Ceturtdien, 6. aprīlī no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti septiņi cilvēki, savukārt kopumā šogad – 1366 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 78 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Pāternieku, Silenes, Terehovas, Vientuļu un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Pēru pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl pieciem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Ķīnas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Antāliju un viens uz Stambulu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu (dokumenti nederīgi uzvārda maiņas dēļ). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – trīs Lietuvas, trīs Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Serbijas, vienam Somijas un vienam Turcijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv