Statistika

Svētdien, 6. augustā Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 74 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5411 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 276 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Liepājas ostas  robežkontroles punktā konstatēts viens no Vācijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim un vienam Latvijas nepilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Stambulu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts un viens uz Kutaisi izceļojošs Latvijas nepilsonis, kura dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Gruziju.  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personai – astoņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Uzbekistānas, vienam Igaunijas, vienam Gruzijas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Dana kokoreviča

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste

tālr. 67913516, mob. 26450351

e-pasts: dana.kokorevica@rs.gov.lv