Statistika

Pirmdien, 6. novembrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 56 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13175 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 406 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 28 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Nigērijas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi,  kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – trīs Uzbekistānas, diviem Igaunijas un diviem Latvijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – sešiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv