Statistika

Sestdien, 7.oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 43 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 10770 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 377 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Dienvidsudānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl trīs Ukrainas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam

Pāternieku  un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām –  astoņiem Baltkrievijas, četriem Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv