Statistika

Svētdien, 8.oktobrī Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 45 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 10815 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 377 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl sešiem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekam

Pāternieku, Vientuļu, Terehovas  un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Turcijas, viens Moldovas, viens Ukrainas, viens Krievijas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – trīs Uzbekistānas, trīs Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Ukrainas un vienam Ēģiptes pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām –  vienam Baltkrievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv