Statistika

Pirmdien, 1. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 47 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2617 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti trīs ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā tika konstatēts, ka divi Latvijā ieceļojoši Krievijas pilsoņi un viens no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotas transportlīdzekļa vadītāja apliecības. Visos gadījumos kriminālprocess netika uzsākts, personas sauktas pie  administratīvās atbildības. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam  Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot uzturēšanās mērķi un apstākļus. Vēl diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Pāternieku un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts, ka divi Baltkrievijas pilsoņi pārsniedza vīzā noteikto uzturēšanās laiku, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā diviem Uzbekistānas pilsoņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta divām personām

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatētas divas uz Mančestru izceļojošas Latvijas pilsones, kuru ceļošanas dokumenti nebija derīgi ceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām –  diviem Lietuvas, diviem Alžīrijas, diviem Somijas, diviem Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām– septiņām Baltkrievijas, trīs Lietuvas, divām Kazahstānas, vienam Polijas un vienam Uzbekistānas  pilsonim.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv