Statistika

Trešdien 10. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 61 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2940 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti  27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā tika konstatēts, ka no Latvijas izceļojošais Kazahstānas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotu Melnkalnē  izsniegtu Starptautiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi. Par viltota dokumenta izmantošanu personu saukta pie administratīvās atbildības. Viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 18 ārzemniekiem

Grebņevas, Lidostas “Rīga”, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 10 Moldovas un vienam Kosovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas pilsonim nebija derīgas vīzas vai uzturēšanā atļaujas, savukārt trīs  Krievijas, vienam Gruzijas, vienam Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts, ka divi Krievijas, viens Uzbekistānas, viens Turcijas un viens Kazahstānas pilsonis bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs). Lietvedība trīs pilsoņu lietās netika uzsākta, savukārt viens Kazahstānas un viens Uzbekistānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Krievijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām–  deviņiem Baltkrievijas, trīs Uzbekistānas un diviem Latvijas pilsoņiem.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv