Statistika

Svētdien, 11. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas un diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Turciju izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Lietuvas, diviem Irānas, vienam Indijas un vienam Sīrijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Rumānijas, vienam Bulgārijas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas, vienam Uzbekistānas, vienam Vācijas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv