Statistika

Otrdien, 13. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 28 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti astoņi robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem. Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Tadžikistānas un vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – diviem Lietuvas, diviem Indijas, diviem Ukrainas, vienam Kubas un vienam Sīrijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas, vienam Kirgizstānas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv