Statistika

Otrdien, 14. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas četru cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1754 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti deviņi cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem. Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai ieceļošanas atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas un vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Indijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – 16 Baltkrievijas, trīs Uzbekistānas, diviem Lietuvas, diviem Vācijas, vienam Kirgizstānas, vienam Polijas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv