Statistika

Pirmdien, 14. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 50 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4738 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 21 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens ar automašīnu Latvijā ieceļojošs Čehijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Čehijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

•        Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā un Liepājas ostā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas, diviem Krievijas (vienam jūrniekam) un vienam Baltkrievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Attiecībā uz jūrnieku no kuģa kapteiņa paņemta garantijas vēstule, ka ārzemnieks nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā ostā, pārējās personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekam

Terehovas, Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas un trīs Kirgizstānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

 Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – pieciem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Norvēģijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv