Statistika

Pirmdien, 15. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 50 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 3092 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 53 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ar kravas automašīnu un piekabi ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotus transportlīdzekļu tehniskās apskates talonus. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, viens Baltkrievijas, viens Tadžikistānas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – 11 Baltkrievijas, diviem Lietuvas, diviem Kirgizstānas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas, vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv