Statistika

Sestdien, 15. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 16 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2425 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 11 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam  Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Moldovas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti divi Baltkrievijas, viens Krievijas, viens Kirgizstānas un viens Kosovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens uz Apvienoto Karalisti izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram ir liegums izceļot no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem Igaunijas un diviem Vācijas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Igaunijas, vienam Armēnijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Dienvidkorejas, vienam Serbijas, vienam Uzbekistānas, vienam Vācijas un vienam Īrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv