Statistika

Trešdien, 15. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 27 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 1781 cilvēks.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Terehovas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Krievijas pilsonis un viens no Anglijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas un diviem Vjetnamas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai ieceļošanas atļaujas, savukārt Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas , Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti trīs Baltkrievijas, divi Tadžikistānas, viens Kazahstānas, viens Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – 11 Baltkrievijas, septiņiem Uzbekistānas, vienam Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv