Statistika

Svētdien, 16. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 11 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2436 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 11 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens ar kravas automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotus Uzbekistānas automašīnas un piekabes tehniskās apskate talonus. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Vācijas pilsonis

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Vācijas pilsonim, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas valstu teritorijā, savukārt Terehovas, Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Azerbaidžānas, viens Kirgizstānas un viens Filipīnu pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – četriem Baltkrievijas, trīs Moldovas, diviem Rumānijas, diviem Spānijas, vienam Latvijas, vienam Francijas, vienam Gruzijas, viena Izraēlas, vienam Kirgizstānas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv