Statistika

Otrdien, 18. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 22 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2468 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ar automašīnu un piekabi ieceļojošs Kazahstānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotas Azerbaidžānas Starptautiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises. Persona saukta pie administratīvās atbildības. Viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Terehovas un Pāternieku  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, diviem Baltkrievijas un vienam Izraēlas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Serbijas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta divām personām

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens uz Apvienoto Karalisti izceļojošs Latvijas pilsonis, kura ceļošanas dokuments nebija derīgs ceļošanai uz Apvienoto Karalisti, kā arī viena nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – trīs Krievijas, diviem Lietuvas, vienam Marokas, vienam Igaunijas, vienam Kirgizstānas un vienam Slovākijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – 11 Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Rumānijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv