Statistika

Sestdien, 19. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas deviņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 4921 cilvēks.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 21 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

•        Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas un uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, diviem  Krievijas, vienam Moldovas un vienam Kazahstānas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četrām ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Kazahstānas, viens Ukrainas un viens Serbijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Sīrijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Baltkrievijas, pieciem Moldovas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv