Statistika

Svētdien, 2. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas trīs cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 2141 cilvēks.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 52 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 37 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens uz Turciju izceļojošs Tadžikistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas uzturēšanās atļauju. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņeva un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Baltkrievijas, diviem Ukrainas un trīs Krievijas pilsoņiem,  jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam ir liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas un trīs Ukrainas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 12 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti seši Ukrainas, divi Uzbekistānas, trīs Azerbaidžānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena uz  Krieviju un viena uz Melnkalni izceļojoša nepilngadīga Latvijas pilsone, kurām nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Baltkrievijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – sešiem Baltkrievijas, četriem Lietuvas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv