Statistika

Sestdien, 20. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta sešiem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – vienam Latvijas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām –  četriem Baltkrievijas, trīs Moldovas, vienam Latvijas, vienam Gruzijas, vienam Krievijas, vienam Serbijas un vienam Rumānijas pilsonim.

Sagatavoja:

Ginta Skangale

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļa.

tālr. 67075617

e-pasts: ginta.skangale@rs.gov.lv