Statistika

Pirmdien, 20. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 25 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1915 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Turcijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus,  vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai ieceļošanas atļaujas, diviem Ukrainas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemnieki iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējušies Šengenas dalībvalstu teritorijā, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekam

Pāternieku, Grebņevas, Terehovas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti divi Kazahstānas, divi Uzbekistānas, viens Serbijas, viens Azerbaidžānas un viens Turcijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viens Kazahstānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Ukrainas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – astoņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Kazahstānas, diviem Kirgizstānas, vienam Lietuvas, vienam Moldovas, vienam Vācijas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv