Statistika

Svētdien, 20. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas trīs cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4924 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemts 21 cilvēks.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Lielbritānijas ieceļojošs  Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

•        Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas un uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja apliecināt ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas, vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas, viens Albānijas un viens Armēnijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Igaunijas un vienam Baltkrievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Ķīnas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Spānijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv