Statistika

Trešdien, 21. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas trīs cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 26 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti seši robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas un viens Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, Kirgizstānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura personu apliecinošs dokuments nav derīgs ceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Lietuvas un diviem Indijas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – septiņiem Baltkrievijas, trīs Kazahstānas, diviem Kirgizstānas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Itālijas, vienam Lielbritānijas, vienam Rumānijas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv