Statistika

Pirmdien, 22. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas sešu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 3307 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 55 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 28 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Indijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Gruzijas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 11 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēti četri Tadžikistānas, pieci Uzbekistānas, viens Moldovas un viens Mongolijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta divām Latvijas pilsonēm

Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēta viena uz Turciju un viena uz Ziemeļmaķedoniju izceļojoša Latvijas pilsone, kurām nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Krievijas un vienam Itālijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – pieciem Latvijas, četriem Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Izraēlas, vienam Rumānijas, vienam Uzbekistānas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv