Statistika

Ceturtdien, 23. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 17 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2008 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Baltkrievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas un uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas, diviem Ukrainas un četriem Krievijas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām –  trīs Krievijas, trīs Ukrainas, diviem Baltkrievijas, diviem Lietuvas un vienam Latvijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Moldovas, vienam Krievijas, vienam Itālijas, vienam Serbijas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv