Statistika

Pirmdien, 24. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 0 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2510 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ar automašīnu un piekabi ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotus Uzbekistānas automašīnas un piekabes tehniskās apskates talonus, savukārt Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens uz Kazahstānu izceļojošs Kazahstānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas uzturēšanās atļauju. Uzbekistānas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības, savukārt pret Kazahstānas pilsoni uzsākts kriminālprocess. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Persona atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Pāternieku un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas, viens Lielbritānijas un Uzbekistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām –  diviem Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Nepālas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – 15 Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv