Statistika

Piektdien, 24. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 25 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2033 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Krievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Serbijas pilsonis

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Serbijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Rīgas lidostas robežkontroles punktā  ieceļošana Latvijā liegta diviem Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus,  savukārt Grebņevas, Terehovas, Pāternieku robežkontroles punktā  un Liepājas ostā ieceļošana  Latvijā liegta vienam Uzbekistānas un vienam Krievijas pilsonim jo ārzemniekiem, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas, diviem Krievijas (vienam jūrniekam) un diviem Baltkrievijas pilsoņiem drošības apsvērumu dēļ. Attiecībā uz jūrnieku no kuģa kapteiņa paņemta garantijas vēstule, ka ārzemnieks nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā ostā, pārējās personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām –  vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – astoņiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Itālijas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv