Statistika

Ceturtdien, 26. septembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 0 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4482 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 16 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus. Uz ārējām  robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā, imigrācijas kontroles laikā, profilējot izceļojošos pasažierus, tika konstatēts, ka Somālijas pilsonis, kurš kā savu personas apliecinošu dokumentu uzrādīja viltotu Itālijas uzturēšanās atļauju uz svešas personas vārda. Par viltota dokumenta izmantošanu un identitātes slēpšanu ir uzsākti kriminālprocesi.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas, vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpums konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts trīs Uzbekistānas, viens Moldovas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām –divām Latvijas, vienam Krievijas, vienam Turkmenistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Lietuvas, vienam Serbijas, vienam Uzbekistānas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv