Statistika

Ceturtdien, 3. oktobrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas divu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4515 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 18 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens uz Gruziju izceļojošs Irānas pilsonis, kurš atrodas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

•        Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Grebņevas, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā un Rīgas ostā ieceļošana Latvijā liegta četriem Moldovas un diviem Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas un uzturēšanās atļaujas , kā arī ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas, diviem Krievijas (vienam jūrniekam) un vienam Baltkrievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Attiecībā uz jūrnieku no kuģa kapteiņa paņemta garantijas vēstule, ka ārzemnieks nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā ostā, pārējās personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas un uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Igaunijas un trīs Uzbekistānas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – sešiem Moldovas, pieciem Baltkrievijas, diviem Uzbekistānas, diviem Vācijas, vienam Latvijas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv