Statistika

Svētdien, 30. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 25 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2570 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā tika konstatēts, ka viens Latvijā ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotu Uzbekistānā reģistrētās kravas automašīnas un piekabes tehniskās apskates sertifikātu, savukārt no Latvijas izceļojošs Moldovas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotu Rumānijas starptautiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas polisi. Abos gadījumos kriminālprocess netika uzsākts, un personas sauktas pie  administratīvās atbildības. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktos drošības apsvērumu dēļ tika liegta ieceļošana pieciem Moldovas un trīs Ukrainas pilsoņiem.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Apvienoto Arābu Emirātu un viens Gruzijas pilsonis, kuri pārsniedza bezvīzu režīma uzturēšanās laiku, savukārt Uzbekistānas pilsonim nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām –  diviem Baltkrievijas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām– deviņiem Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Kirgizstānas un diviem Moldovas pilsoņiem.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv