Statistika

2024. gada 3.jūlijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Trešdien, 3. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 62 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2730 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti  38 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Lidostas “Rīga”, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Ukrainas pilsoņiem, jo nav derīga ceļošanas dokumenta, vienam Kazahstānas, vienam Uzbekistānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanā atļaujas. Savukārt vienam Nigērijas, vienam Tadžikistānas un diviem Moldovas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta, jo ārzemnieki nevarēja pamatot uzturēšanās mērķi un apstākļus. Vēl vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 12 ārzemniekiem

Lidostas “Rīga”, Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti viena Krievijas, divas Uzbekistānas pilsones, viens Kirgizstānas, trīs Uzbekistānas, viens Tadžikistānas, viens Kazahstānas, divas Ukrainas pilsones un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Uzbekistāna pilsoņu lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta divām  personām

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts, ka vienai uz Londonu izceļojošai Latvijas pilsonei ceļošanas dokumenti nebija derīgi ceļošanai uz Lielbritāniju, savukārt  vienai nepilngadīgajai Latvijas pilsonei, kura vēlējās izceļot uz Tivatu, nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām –  vienam Igaunijas, vienam Norvēģija un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām– 12 Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Kazahstānas, vienam Rumānijas un vienam Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv