Statistika

Otrdien, 4. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas trīs cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2197 cilvēki.

Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 0 cilvēkiem. Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 10 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēti divi meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi

Veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, uz autoceļa V691 Demene–Kumbuļi, robežsargi konstatēja kādu Latvijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā, tāpat Rīgas lidostas robežkontroles punktā robežsargi konstatēja vienu no Anglijas ieceļojošu Latvijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim,  jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas,  savukārt Terehovas, Grebņeva un Rīgas lidostas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Gruzijas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas, vienam Ukrainas un vienam Baltkrievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas un Rīgas lidostas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Krievijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām – 14 Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Igaunijas, diviem Uzbekistānas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Polijas, vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv