Statistika

Sestdien, 6. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 70 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2847 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 64 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti  23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 11 ārzemniekiem

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta astoņiem Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo nebija derīgas vīzas vai uzturēšanā atļaujas. Savukārt diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Izceļošana no valsts liegta divām personām

Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā tika konstatēts, ka divi nepilngadīgi Latvijas pilsoņi nevarēja uzrādīt vismaz viena vecāka notariāli apliecinātu piekrišanu patstāvīgai izceļošanai un izceļošanai ar pavadošo personu no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 17 personām – trīs Krievijas, četri Igaunijas, astoņi Lietuvas un diviem Ukrainas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām–  - vienam Latvijas, vienam Krievijas, 10 Baltkrievijas, diviem Igaunijas, vienam Indijas, vienam Kazahstānas, viena Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Polijas, diviem Turcijas un diviem Vācijas pilsoņiem.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv