Statistika

Trešdien, 7. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 52  likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 31 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, Ķekavas novadā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Moldovas, diviem Serbijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, savukārt diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta  drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 15 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Krievijas, divi Baltkrievijas, divi Gruzijas, divi Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, nebija derīga ceļošanas dokumenta, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība sešu Krievijas, divu Gruzijas un viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, diviem Latvijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām – deviņiem Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem Latvijas un vienam Moldovas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv